Derfor er betacaroten så vigtigt for dig

carrots

Et stigende antal danskere går op i motion og sundhed, og det er yderst positive tendenser. Alt forskning viser nemlig, at den bedste forebyggelse mod livsstilssygdomme er en aktiv livsstil samt et indtag af en sund og varieret kost. Kroppen har også behov for de såkaldte antioxidanter, og en af dem, som kroppen har behov for, er den såkaldte betacaroten. Den ser vi nærmere på her.

Hjælper kroppen med at bekæmpe skadelige stoffer

Hvad er betacaroten egentlig for noget? Kort fortalt er det en såkaldt terpenoid samt antioxidant, og samtidig er det et forstadie til A-vitamin. Årsagen til, at stoffet er så vigtigt for din sundhed og velvære er, at det aktivt bekæmper skadelige stoffer i din krop.

Spis grøntsager og supplér med et kosttilskud

Husker du at spise sundt og varieret? Hvis du gør, så får du sikkert spist en masse grøntsager. I så fald indtager du sikkert allerede en del betacaroten i det daglige. Stoffet findes nemlig i grøntsager som grønkål og i særdeleshed gulerødder. Det er dog ikke altid, at man får spist alle de grøntsager man havde i sinde, og i det tilfælde er det smart at tage et kosttilskud med betacaroten.

Ryger du rigtig meget? I så fald bør du først og fremmest kraftigt overveje at stoppe, og dernæst skal du være opmærksom på, at indtagelse af over 15 mg betacaroten pr. dag kan være risikabelt for storrygere, da det kan øge deres risiko for visse sygdomme såsom lungekræft. Så kvit cigaretterne, spis en masse frugt og grønt, og supplér så med et kosttilskud i ny og næ. Så er din sundhed godt på vej til at blive sikret.

2 Nov 2021