Tre råd til dig der bakser med dårlig mave og diarré

En del danskere kæmper med hyppige og tilbagevendende mavekneb. Samtidig oplever overraskende mange borgere også, at diarré melder sig oftere, end man kunne ønske det, og at det som sådan ikke kun er en lidelse, der hører udlandsrejser til. Men hvad kan man egentlig gøre ved det? Det ser vi nærmere på her, hvor vi har samlet tre råd til hvordan du bedst sikrer en sund mave.

Spis sundt og varieret, og husk at vaske dine hænder ofte

Til dig, der vil sikre en sund mave, er der kun at sige, at det hele starter med en varieret kost. Spis masser af frugt og grønt samt fuldkorn. Sluk tørsten i vand. Vær i det hele taget yderst opmærksom på din diæt og på at følge de officielle kostråd. Endelig er det også vigtigt, at du husker at vaske dine hænder grundigt. Særligt inden du skal spise. Bakterier er nemlig medvirkende årsag til diarré, så det er vigtigt, at du forebygger, hvor du kan.

Tag hidrasec når den akutte diarré melder sig

Selv om du kan forebygge mod diarré, så kan det alligevel ske, at uheldet er ude. I det tilfælde kan du med fordel tage hidrasec, som er et håndkøbslægemiddel mod netop diarré. Det er effektivt, og det kan virkelig redde din dag. Husk dog, at fokus bør være på forebyggelse frem for behandling.

Hold dig aktiv og dyrk sport

Det sidste råd til dig er at dyrke sport. I det hele taget er en aktiv livsstil yderst værdifuld for din mave. Den holdes i gang og stimuleres af din kropslige udfoldelse, så det er bare om at komme i gang.

31 Jan 2022