Undgå bøvl fra maven ved et aktivt liv

Vi skal dyrke motion. Vi skal være aktive. Vi skal leve sundt med masser af grønt og grove fibre. Det er alt sammen rigtig godt, men virkeligheden er også, at nogle mennesker kan få problemer fra maven, hvis de for eksempel spiser for groft eller er meget aktive rent fysisk. Sure opstød er kendt for mange, der løber intenst eller på anden måde dyrker hård sport. Og en del får problemer med opstød af mavesyre, hvis de spiser for groft.

Bekæmp maveproblemer enkelt

Der er mange enkle måder at mindske disse problemer på. Man kan vælge at tage et middel mod det, som eksempelvis Gaviscon, som lægger en dæmpende hinde på mavens indhold af syre, eller man kan sørge for at motionere på tidspunkter, hvor fordøjelsen har været i gang et stykke tid. Hvis man opdager, at der er et særligt mønster ved den måde, man får opstød på, er det enkelt at tilpasse sine aktiviteter efter dette.

Kosten betyder en del

Kosten har også betydning for, om man får opstød af mavesyre. Det kan være en dårlig idé at gå en lang tur lige efter, at man har fyldt maven op med morgenmad og te - så er det bedre at vente en times tid, til tingene er på vej gennem systemet. For mange handler det også om at undgå fede fødevarer som sild, makrel og lignende, og det kan være gavnligt at spise brød til sine måltider, da det er med til at give ro i maven og holde mavesyren på plads.

28 Jan 2022