Lad dig ikke slå ud af halsbrand

Lider du til tider af halsbrand? Så er der i udgangspunktet ikke den store grund til bekymring. Undersøgelser viser nemlig, at stort set alle borgere på et eller andet tidspunkt i deres liv døjer med det. Men hvad kan du egentlig gøre ved det, såfremt du rammes af det? Læs med her og bliv klogere.

Halsbrand er oftest en midlertidig tilstand

Der er nærmest ikke noget værre end at få spoleret en ellers glimrende dag med pludseligt opstået halsbrand. Heldigvis er der medikamenter der kan tages, og som hjælper til at dulme irritationstilstanden, samt til helt at fjerne den.

Halsbrand er karakteriseret ved at surt maveindhold glider op i spiserøret, og at man pludselig får det i munden. Det er en ubehagelig oplevelse, men med de rette medikamenter kan problemet som nævnt dulmes markant.

Fokusér også på at forebygge

Ud over at benytte medikamenter er der også en række proaktive og forebyggende ting du kan gøre, hvis du vil undgå halsbrand i fremtiden. Du kan blandt andet leve sundt og fedtfattigt. Undersøgelser viser nemlig, at overvægt har en tendens til at presse mavesyre op i spiserøret.
Det er også en god idé at begrænse dit fødevareindtag. Jo mere din mave er fyldt med mad, jo større er tendensen til at store mængder mavesyre finder vej op i spiserøret. Begræns derfor hvor meget du spiser, og undgå helt at få udspilet mave, da det for alvor kan forværre tilstanden.

Endelig er det også en god idé at have hovedet placeret højt når du ligger ned. Så har mavesyren nemlig sværere ved at trænge op i spiserøret.

15 Feb 2021